Victorian Ruins Transformed Into Studio

When the architects at Haworth Tompkins surveyed the site in Snape, Suffolk, the only thing standing was a ruinous brick foundation. The minimum necessary brickwork repairs were carried out before inserting a new rusty prefab structure to keep costs and effort low. The architects paid meticulous respect to the original building – some grown vegetation and original features were left in their natural weathered state.

Dovecote Studio’s interiors are bathed in gorgeous natural light thanks to a large north-facing skylight and many side windows. Walls and ceilings are lined with spruce plywood, creating a timber box with relaxing views over the marshes towards the sea. Haworth Tompkins’s Dovecote Studio is a lovely music shelter that has been highly recognized by RIBA and RICS to name a few.

Via Inhabitat

Facebook Comments